Dossier de Premsa
El Gremi respon


He llegit i accepto la Política de privacitat

23/10/2017 El Gremi del Motor posa en marxa una campanya de sensibilització amb la sostenibilitat.

Ndp 2017

"Des del sector de l'automoció també volem una ciutat més sostenible :)"

Barcelona, 23 Octubre 2017.- El Gremi del Motor, en la seva aposta per la sostenibilitat, engega una campanya als principals mitjans de comunicació per sensibilitzar als usuaris de vehicles de les nostres ciutats.

Amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, la certificadora Applusiteuve, les empreses de transports de mercaderies MRW, de passatgers Moventis, i de Fira de Barcelona amb el Saló Ocasión, la campanya es fonamenta en un lema Jo ♥ la meva CIUTAT (Jo estimo la meva ciutat) i consta de quatre eixos, reforçats per cada col·laborador.

MRW: sostenibilitat en el transport de mercaderies.

Moventis: utilització del transport públic col·lectiu.

Applusiteuve: els vehicles certificats compleixen les normatives d'emissions.

Saló Ocasión de Fira de Barcelona: la importància de la renovació del parc mòbil.

Aquesta campanya a més de veure's en els principals mitjans de comunicació on line i off line tindrà com a punt de col·laboració de la ciutadania els 60.000 adhesius que es repartiran amb Jo ♥ la meva CIUTAT i els logos del Gremi del Motor i les empreses que hi col·laboren, que els conductors podran lluir als seus vehicles.

El Gremi del Motor pretén amb aquesta iniciativa comunicar l'interès del sector de l'Automoció en el compromís d'unes ciutats molt més netes i sostenibles, on hi pugui conviure tothom, tant vianants, com usuaris del transport de mercaderies i de persones, conductors particulars de cotxes i motos tot i promovent bones pràctiques així com la renovació del parc mòbil.

05/10/2017 A Catalunya les matriculacions d'automòbils de turisme i 4 x 4 tanquen els 9 primers mesos de l'any amb un augment del 7% respecte de l'any passat.

Ndp 2017

Un anàlisi propi elaborat partint de les dades facilitades per Marketing System Iberia (MSI) i pel Gremi del Motor/FECAVEM, indica però un comportament estancat aquest últim mes amb xifres negatives en el total de les províncies catalanes.

Pel que fa referència a les dades de matriculacions d'automòbils de turisme i 4 x 4 aquest mes de setembre ha tancat amb un total de 13.783 vehicles el que representa gairebé un descens del 2 % respecte del setembre del 2016 però un acumulat superior de gener-setembre 2017 del 7,09% amb un total de 141.648 matriculacions.

A Espanya, el mes de setembre ha tancat amb un total de 83.291 turismes matriculats fet que suposa una pujada del 4,6% enfront del mateix mes de l'any passat. Durant els nou primers mesos de l'any el mercat de turismes va aconseguir 933.142 matriculacions, fet que suposa un 6,7% més que en el període gener-setembre de 2016.

La diferent evolució que aquest mes ha tingut el mercat espanyol i el català, s'explica de la següent manera segons el diferents canals:

Canal particular

D'una banda el canal particular és el que menys creix, amb un 2,2% de pujada, a Catalunya, aquesta dada presenta una baixada del 1,6%, amb la circumstància que, a la província de Barcelona, presenta una pujada percentual del 2,4%. Per tant, aquest canal presenta una certa estabilitat.

Canal empresa

Pel que fa al canal empresa, a nivell del conjunt d'Espanya puja un 13,7% i a Catalunya, aquesta dada presenta una baixada del 0,6%. Aquesta diferència s'explica perquè les matriculacions d'empreses de rènting han caigut en un 6,94%.

Canal lloguer (Rent a Car)

En quant al canal Rent- a-car és el que presenta el resultat més negatiu. A Espanya, ha baixat un 4,8%, però a Catalunya, aquesta caiguda es xifra en un 13,7% al mes de setembre i un 10,4%, en el que portem d'any.

Sector de l'automoció. Dades generals de matriculacions

El quadre inferior representa a grans trets les matriculacions per mercats a Catalunya.

El mercat de motocicletes a Catalunya

El mercat de motocicletes mostra també un comportament negatiu: les vendes de motos no presenten bones dades i els ciclomotors ofereixen unes xifres molt desiguals segons les províncies arrossegant així les mitjanes.

Miquel Donnay, president del Gremi del Motor, reitera la seva petició d'un nou pla d'ajudes a la compra perquè cal aturar aquest desgraciat envelliment del parc. Destaca també l'enorme esforç de marques i concessionaris venedors, ja que estan atraient al client final gràcies a una oferta cada vegada més àmplia d'automòbils de nous models en unes condicions econòmiques molt atractives. Segons Miquel Donnay, "atès que les empreses de flotes de vehicles han matriculat menys turismes a Catalunya, ens temem que aquesta situació augmenti a partir d'ara, per evitar el nou impost que grava les emissions de CO², a partir de l'any 2018".

22/09/2017 El Gremi del Motor de Barcelona i la Federació Catalana FECAVEM, disconformes amb el nou impost sobre emissions de CO²

Les dues entitats s'adhereixen al posicionament adoptat per Faconauto, patronal que agrupa els Concessionaris d'Automoció, en relació al nou impost sobre emissions de diòxid de carboni, aprovat en el marc de la Llei 16/2017 emesa pel Parlament de Catalunya el passat 27 de juliol.

Ja existeix un Impost municipal que grava la tinença d'un vehicle utilitzant com a paràmetre una referència obsoleta com són els cavalls fiscals que figuren en la fitxa tècnica i a Catalunya s'ha creat un impost addicional que fa servir un segon paràmetre, que són les emissions de diòxid de carboni. Ara el titular del vehicle haurà de pagar dos impostos per la seva tinença a Catalunya, a diferència del que passa a altres comunitats.

Per tant des del l'entitat s'adverteix de la possibilitat que els titulars amb diversos vehicles tractaran d'eludir l'impost radicant aquests fora de Catalunya, de manera que l'indicador econòmic del nombre de matriculacions es pot desvirtuar per una qüestió tributària, tanmateix el nou impost pot actuar com a fre alhora de prendre la decisió de renovar el vehicle.


   Página anterior 
  página  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Siguiente página