Dossier de Premsa
El Gremi respon


He llegit i accepto la Política de privacitat

04/04/2016 El mercat d’automòbils a Catalunya tanca vendes el mes de Març amb un creixement de més d’un 7%

El nombre d’automòbils de turisme i 4x4 venuts s’ha incrementat en un 6,9% en aquest mes de Març pel que fa l’Estat espanyol.
A Catalunya però segons es desprèn del quadre adjunt elaborat per Marqueting Systems Iberia, l’increment es situa en un 7,02% i acumula aquest trimestre un parcial de 7,43%.
Cal destacar l’increment del 8,70% a la  província de Barcelona.Per canals a nivel nacional destaquem el d’empresa que segueix liderant les vendes amb un increment del 10%, al contrari que el canal de lloguer que s’ha vist  influenciat per les dates del calendari ja que una vegada superada Setmana Santa les vendes han quedat paralitzades. Ademés aquestsLa previsió de creixement es projecta en 1,1 unitats venudes en tot l’any.

La millora de l'economia del país i en general del consum consolida aquestes pujades generant ocupació que trasllada confiança als consumidors potenciant també el finançament. Esperem que l’actual situació política conjuntural sigui ben aviat resolta donant estabilitat al creixement.

De totes formes queda camí per recórrer: el parc de vehicles supera encara els 11,6 anys d'antiguitat, la Seguretat viària continua essent un problema de primera magnitud i tots els esforços per reduir l'impacte sobre el medi ambient són sempre necessaris.

Segueix la línia ascendent de vendes de motocicletes

En quant a les motocicletes, el mercat s’ha ralentitzat aquest darrer mes però continua en una línia ascendent amb un augment de matriculacions de gairebé un 5%  i un acumulat trimestral de 18,94%.
La motocicleta és l'opció escollida per la mobilitat urbana per molts usuaris per la seva fiabilitat. Aprofitem per recordar que s’apropa el Saló de la Moto a Barcelona del 15 al 17 d’Abril.D’altre banda el conjunt de mercats a Catalunya presenta una evolució positiva, com demostra el quadre adjunt.Miquel Donnay, President del Gremi del Motor, valora positivament el comportament del sector en línies generals. Es clar que tot el que comporti renovació del parc és un fet positiu ja que la incorporació de vehicles més eficients garanteix més seguretat i protecció del medi ambient. Recorda tanmateix que la darrera edició del Plan Pive continua vigent i que el sector desconeix en aquest moment si es revalidarà o no, és per tant un magnífic moment per comprar un vehicle.

01/03/2016 El mes de Febrer tanca vendes amb dades molt positives encadenant ja dos anys i mig de creixement continuat.

El nombre d’automòbils de turisme i 4x4 venuts s’ha incrementat en un 12,6% aquest mes de febrer a tot l’estat espanyol encadenant ara per ara dos anys i mig de creixement continu.
A Catalunya segons es desprèn del quadre adjunt elaborat per Marqueting Systems Iberia, l’increment es situa en més d’un 8% acumulat. Aquestes dades no s’assolien des del 2008 el que demostra una millora de l’economia del país.Les dades reflecteixen els moviments de les empreses i els rentacar que renoven les seves flotes, aquestes últimes sobretot de cara a Setmana Santa. En el cas català està una mica per sota de la resta del país a causa de la concentració del canal de lloguer en altres comunitats autònomes.

Tot el que comporti renovació del parc és un fet positiu ja que la incorporació de vehicles més eficients garanteix més seguretat i protecció del medi ambient. Es doncs també un magnífic moment per comprar el vehicle perquè el Plan Pive està vigent i no sabem si es mantindrà.
La millora de l'economia del país i en general del consum consolida aquestes pujades generant ocupació que trasllada confiança als consumidors potenciant també el finançament. Esperem que l’actual situació política conjuntural sigui ben aviat resolta donant estabilitat al creixement.

De totes formes queda camí per recórrer: el parc de vehicles supera encara els 11,6 anys d'antiguitat, la Seguretat viària continua essent un problema de primera magnitud i tots
els esforços per reduir l'impacte sobre el medi ambient són sempre necessaris.

Significatiu augment de vendes de motocicletes

En quant a les motocicletes, el mercat es recupera ja que la venda presenta un comportament millor que l’any anterior amb un augment de matriculacions de més d’un 31% el que representa a Catalunya una venda considerable de quasi un terç més.La venda de ciclomotors també es va animant ja que percentualment puja un 64% però presenta un volum de matriculacions en números absoluts bastant baix.
Aprofitem per recordar que s’apropa el Saló de la Moto a Barcelona del 15 al 17 d’Abril.El conjunt de mercats a Catalunya presenta una evolució positiva, com demostra el quadre adjunt.Miquel Donnay, President del Gremi del Motor, valora positivament el comportament del sector en línies generals. El preocupa però que el canal particular pugi menys que altres canals i reitera la necessitat d’ impulsar l'automoció per tots els mitjans pels efectes que té en l'economia, en l'ocupació, en la mobilitat i el medi ambient
L'automòbil té un important repte en la mobilitat urbana i el sector treballa incansablement en aquesta línia. També recorda que la darrera edició del Plan Pive continua vigent i que el sector desconeix en aquest moment si es revalidarà o no, és per tant un magnífic moment per comprar un vehicle.

01/02/2016 Les vendes de vehicles a Catalunya comencen el primer mes de l’any 2016 amb força.

Segons es desprèn del quadre adjunt elaborat per Marqueting Systems Iberia, el número de automòbils de turisme i 4x4 s’incrementarà respecte l’any 2015 en un 7,06% a Catalunya.
Aquestes dades van per sobre de les previsions d’un augment entorn el 6% augurat pel sector per tot aquest any 2016 per a tot l’estat espanyol amb xifres que superarien 1.100.000 automòbils de turisme venuts. El preu baix del petroli, l’accessibilitat al crèdit del consum, la confiança del consumidor, el sosteniment dels plans d’ajut a la compra, la millora econòmica i d’ocupació són factors claus per sostenir aquesta evolució positiva del sector. A nivell del conjunt de l’Estat espanyol, el creixement ha estat del 12,1%. Aquesta evolució de les matriculacions tant positiva té aquests diversos factors als que hem d’afegir el comportament de les empreses de lloguer que anticipen una excel•lent temporada turística de Setmana Santa. Mantenir el creixement crearà més ocupació, més riquesa i per tant benestar social.

Significatiu augment de vendes de motocicletes

En quant a les motocicletes, el mercat es recupera ja que la venda presenta un comportament millor que l’any anterior amb un augment de matriculacions de més d’un 27%. Acollim amb satisfacció aquesta bona dada.El conjunt de mercats a Catalunya presenten una evolució positiva, com demostra el quadre adjunt.Miquel Donnay, President del Gremi del Motor, valora positivament l’evolució del mercat d’aquest darrer mes i destaca la circumstància que la mitja d’edat del parc de turismes de més de 10 anys continua sent molt elevat, doncs l’any 2015 es va xifrar en un 11,6. Una mesura clau per combatre la contaminació atmosfèrica d’una manera clara s’aconsegueix reemplaçant els vehicles de més antiguitat que acomplien uns límits d’emissions molt inferiors, per uns de nous, molt perfeccionats i curosos en el respecte del medi ambient.


   Página anterior 
  página  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Siguiente página