Dossier de Premsa
El Gremi respon


He llegit i accepto la Política de privacitat

23/05/2017 TROBADA DE JUNTES DIRECTIVES A L’AUTOMOBILE BARCELONA

Barcelona, 22 de Maig de 2017. En el marc de l’AUTOMOBILE Barcelona i una vegada finalitzada la Jornada professional, aquest 18 de maig ha tingut lloc la trobada de Juntes Directives de les entitats que la van promoure, concretament Faconauto, Fecavem, el Col•legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya i Esade Alumni Club Automoció.

En el marc incomparable del Cosmocaixa de Montjuïc i per cortesia de Caixa Bank Consumer Finance, es va efectuar aquesta trobada que va reunir a prop de seixanta persones.

Aquesta és ja la tercera edició de la Trobada de Juntes Directives que es celebren en motiu del Saló Internacional de l’Automòbil de Barcelona. Les entitats que van iniciar aquestes Trobades van ser el Col.legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya i el Gremi del Motor de Barcelona.

Enguany i a través de Fecavem, s’hi van sumar les associacions provincials Astave (Tarragona), Corve (Girona) i Automoció Lleida. Amb el suport de Caixa Bank Consumer, aquest esdeveniment té l’objectiu d’enfortir la relació entre aquestes entitats que tenen interessos en comú i en especial el prestigiar i fomentar el sector de l’automoció a Catalunya.

Sr. Xavier Pegueroles (Esade Alumni), Sr. Josep Antoni Belmonte (Astave-Tarragona), Sr. Mario Pinilla (Automoció-Lleida), Sr.Jordi Maymó (Caixabank Consumer Finance), Sr.Jaume Roura (Fecavem i Faconauto), Sr. Miquel Donnay (Gremi del Motor-Barcelona), Sr. Peter Mugliston (Caixabank), Sr. Ernest Plana (Corve-Girona) i Sr.Alfonso Lluzar (Col•legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya).

18/05/2017 El sector de la distribució d'automoció demana que s'abordi la mobilitat des de solucions integrals

Els vehicles de propulsió alternativa només representaran el 3% de les matriculacions el 2020

Barcelona, 18 de maig de 2017.- El sector de la distribució i reparació de vehicles ha demanat que s'enfoquin els problemes de mobilitat i qualitat de l'aire en els nuclis urbans buscant solucions integrals. Així ha quedat palès avui durant la VI Jornada d'Automoció de Barcelona, celebrada en el marc de Automobile Barcelona i impulsada conjuntament per la Federación de Asociaciones de Concesionarios de la Automoción (Faconauto), per la Federació Catalana de Venedors de Vehicles a Motor (Fecavem), amb el suport d'Esade Alumni i el Col•legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya així com CaixaBank Consumer Finance.

Les patronals Faconauto i Fecavem van destacar que el sector també aposta per un model d'automoció sostenible, eficient, segur i respectuós amb el medi ambient. No obstant això, han puntualitzat que les administracions, de la mà dels sectors implicats, haurien d'abordar els problemes de mobilitat i de qualitat de l'aire a les grans ciutats des d'una òptica integral, en què a més el vehicle privat tindrà un paper destacat.

En aquest sentit, han indicat que, per la seva capil•laritat, el vehicle privat és l'únic o principal enllaç amb les poblacions allunyades de les grans urbs, afectant-los de forma molt negativa qualsevol mesura que en limiti el seu ús.

Les dues organitzacions han subratllat que el sector de l'automoció en el seu conjunt està clarament apostant per motors moguts amb combustibles alternatius i que elements com el vehicle autònom o la connectivitat cotxe-infraestructura seran essencials per millorar l'eficiència i la racionalitat en la mobilitat urbana i interurbana

Aquesta aposta del sector ha de complementar-se, segons l'opinió de Faconauto i Fecavem, amb altres mesures, com fer un canvi de fiscalitat que propiciï la circulació de vehicles amb més exigències mediambientals; repensar els protocols d'actuació davant episodis d'alta contaminació, permetent la circulació de models menys contaminants i incentivant en aquests casos l'economia col•laborativa (car-sharing) o potenciar el transport públic i el transport d'empresa

Renovació del parc i combustibles alternatius

No obstant això, les dues mesures urgents per on passa la millora de la mobilitat són la renovació del parc automobilístic, així com que les administracions públiques donin suport de manera decidida i continuada la implantació de vehicles moguts amb combustibles alternatius.

Referent a això, durant la jornada, Faconauto i Fecavem, han recordat la preocupant edat mitjana del nostre parc automobilístic, un problema que, lluny de solucionar-se, anirà a pitjor, amb prop d'un 70% dels cotxes tenint més de 10 anys el 2020.

Per contra, l'evolució dels vehicles de combustibles alternatius no tindrà en els propers anys el desenvolupament esperat. Així, segons estimacions de la consultora MSI, el 2020 només suposaran el 3,6% de les matriculacions totals. Per això, les patronals consideren clau i imprescindible que el Govern sigui més ambiciós, tant en el pressupost com en la durada i la intensitat de la renovació del parc, apostant per les noves tecnologies, des dels motors de combustió interna optimitzats, els combustibles alternatius i fins als motors elèctrics.

En aquesta línia, les dues organitzacions han donat suport a la proposta per eliminar l'IVA als vehicles elèctrics que la patronal dels fabricants Anfac ha fet arribar recentment a la Comissió Europea.

"El vehicle privat no és un problema per a la mobilitat, sinó part de la seva solució, perquè és complementari al transport públic. Les administracions públiques han de comprendre que els enfocaments per buscar millores en la mobilitat passen per una òptica integral i per adonar-se que, com dic, la solució està al cotxe. El sector és el primer que aposta per un model d'automoció sostenible, eficient i segur, i tant marques com concessionaris estem sent protagonistes d'aquesta oportunitat, apostant per les noves tecnologies, els combustibles alternatius i els vehicles elèctrics, que comencen a ser una realitat ", ha dit el president de Faconauto i de Fecavem, Jaume Roura.

Faconauto és la patronal que integra les associacions de concessionaris oficials de les marques automobilístiques, de vehicles industrials i de maquinària agrícola presents en el mercat espanyol. En l'actualitat, representa els interessos de 2.198 concessionaris de turismes i 268 de vehicles industrials i maquinària agrícola dels quals depenen aproximadament les 1.726 empreses del segon nivell de distribució (agències i serveis oficials), el que totalitza més de 4.036 pimes d'automoció. Aquestes empreses generen 153.928 llocs de treball directes i una facturació de 30.686.000 d'euros anuals.

Fecavem és la patronal que representa els comerciants dedicats a la venda de vehicles de Catalunya. Fecavem és l'organisme que uneix al Gremi del Motor de Barcelona, Corve Girona, ASTAVE Tarragona i Automoció Lleida, i coordina, gestiona, fomenta i defensa els interessos generals i comuns d'aquestes davant organismes i institucions públiques i privades.

PREVISIÓ EVOLUCIÓ MATRICULACIONS A ESPANYA

04/05/2017 La Setmana Santa al mes d’abril marca un mes de vendes més discretes en la matriculació de vehicles

Un anàlisi propi elaborat partint de les dades facilitades per Marketing System Iberia (MSI) i pel Gremi del Motor/Fecavem, indica un comportament negatiu amb un descens de gairebé un 9% l’últim mes en el total de mercats.

El quadre inferior representa a grans trets les matriculacions de vehicles per mercats i podem observar que l’acumulat anual segueix sent positiu en el cas dels turismes i vehicles comercials però el segment de 2 rodes i quads arrossega un descens acumulat.

Pel que fa referència a les dades de matriculacions d’automòbils de turisme i 4 x 4 aquest mes d’abril ha estat de 15.641 vehicles el que representa una disminució de vendes del 6,46% respecte de l’abril del 2016 però un acumulat de Gener-Abril 2017 del +7,31%.

La Setmana Santa i el fet de tenir 2 dies laborables menys ha doncs marcat les vendes; el mercat de particulars ha tingut un comportament negatiu i les empreses de lloguer són les úniques que han tingut una activitat comercial positiva. D’altra banda cal remarcar que aquest mes el mercat català es situa per sota del mercat nacional tant en turismes com en dues rodes.

És evident que la falta d’un pla d’ajudes provoca una ralentització continuada de les vendes i la falta d’una aposta decidida per part de l’Administració porta a una mancança en la renovació del parc. Aquest marca una clara tendència d’envelliment que la falta de suports agreuja.

Tot i així les dades acumulades de l’any estan millor que l’any immediatament anterior. S’han de veure noves oportunitats i adequar la oferta pensant que hi ha una clara aposta del comprador pels SUVS envers al turisme convencional i enfront al tot terreny, que les empreses continuen renovant les seves flotes i que el turisme és clau com impulsor del canal rentacar.

D’altra banda aquest 11 de Maig comença el Saló de l’Automòbil (Automobile Barcelona) i és punt de trobada dels usuaris de vehicles i és també on les marques presenten els seus nous productes i proposen importants avantatges comercials als potencials compradors

Miquel Donnay, president del Gremi del Motor, reclama la posada en marxa d’un nou pla de suport públic a la compra, sobretot tenint en compte que el nostre parc automobilístic està molt envellit i que circulen vehicles molt antics. L’envelliment del parc comporta unes emissions molt més elevades i també repercuteix en la seguretat viària. El President del Gremi destaca la importància dels ajuts a la compra perquè el que hem de fer, “és posar-ho fàcil a totes aquelles persones que necessiten un vehicle i ha quedat obsolet, el puguin canviar per un de nou que incorpori les darreres innovacions tecnològiques en benefici de la seva seguretat i de la qualitat de l’aire”. Afegeix que “el sector de l’automoció està prenent les mesures correctores adients per assolir una mobilitat privada amb vehicles més nets i més segurs i que això s’ha de tenir molt present per part de les administracions”. Finalment, el President del Gremi anima a visitar el proper certamen de Barcelona, l’Automobile Barrcelona, punt de trobada dels usuaris i entusiastes dels automòbils, amb les seves marques.

Jaume Roura, president de la patronal dels concessionaris Faconauto, explica que a l'abril "els dos dies hàbils menys que hem tingut han penalitzat molt els resultats del mes, això és indubtable. Independentment d'això, el que mostren les matriculacions d'abril és un alentiment de l'activitat comercial dels concessionaris, que venim arrossegant ja des de principis d'aquest any. Per aquest motiu, el canal de particulars, la venda un a un, es veu ressentint i segueixi perdent pes Pel que fa als altres canals de comercialització, que, al mateix temps, registren xifres també un tant "Inflades". Davant la previsible caiguda del mercat, han estat moltes les marques han empès als seus concessionaris a què auto matricularan massa cotxes, un mes més, provocant ja algun problema de sobre-estoc. El mercat, en definitiva, es pot dir que està amb respiració assistida, de manera que els objectius imposats per les marques ens semblen totalment artificials i contraproduents per al negoci dels concessionaris".


   Página anterior 
  página  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Siguiente página