Dossier de Premsa
El Gremi respon


He llegit i accepto la Política de privacitat

03/10/2016 Aquest mes de setembre les vendes es mantenen en una línia positiva.

A Catalunya la xifra de matriculacions d’automòbils de turisme arriba als 14.060 vehicles el que representa un 22,71% més respecte del mateix mes de l’any anterior
El conjunt del mercat d’automoció presenta una evolució favorable mantenint una dinàmica positiva, més tenint en compte que les ajudes a la compra del Plan Pive ja no hi són. Justament per aquesta raó en els propers mesos potser es notarà una lleugera moderació en el creixement.Una anàlisi propi elaborat partint de les dades facilitades per Marketing System Iberia (MSI)
i pel Gremi del Motor/Fecavem, indica un augment de vendes de més d’un 22% respecte del mateix mes de l’any anterior arribant a 14.060 unitats venudes a Catalunya.
La matriculació d’automòbils de turisme acumula doncs una pujada del 11.35% enguany el que representa un total de 118.779 unitats entre turismes i 4x4.
La província de Barcelona és la que conserva el major dinamisme acumulat en matriculacions totals reflectint un 22,41% d’augment respecte del mateix mes de l’any anterior.
A l’estat espanyol l’augment és de gairebé d’un 14% amb un acumulat anual de l’11,5% arribant a les 874.220 unitats venudes.

Si analitzem històricament l’evolució de matriculacions de vehicles a Catalunya des del 2008 de gener a setembre trobarem una corba ascendent amb signes evidents de recuperació de forma sostinguda.En el cuadre adjunt apareixen per mercats les dades del mes i l’acumulat anual.S’impulsa la matriculació de vehicles lleugers de 2 rodes

En el que portem d’any, les motocicletes matriculades a Catalunya sumen 31.996 unitats, el que representa una pujada del 14,35% respecte al mateix període de l’any anterior. Pel que fa referència al mes de setembre, s’han matriculat 4.295 motos, més d’un 22% de més.

L’esforç comercial de les marques i la millora de les expectatives econòmiques són dos factors favorables, a pesar fins i tot de la situació d’incertesa política dels darrers mesos.
.
Els ciclomotors mantenen una tendència de creixement important i molt favorable ja que s’han venut un 60,78% més que el mateix mes de l’any anterior i que situa la xifra en 2.616 unitats venudes amb un 23,40% d’augment  acumulat anual.Miquel Donnay, president del Gremi del Motor, es declara satisfet perquè el mercat manté un altra mes més, una tendència positiva. En automòbils de turisme, els canals de particulars, empresa i lloguer han crescut.  Les matriculacions de vehicles comercials, industrials i de 2 rodes, mantenen una trajectòria positiva. Des de l’any 2007 no s’assolia aquest resultat.
Per això adverteix que ara no es pot abaixar la guàrdia, cal que es recuperin les ajudes estatals perquè el parc de vehicles en conjunt, continua envellint i això impacta en la seguretat vial i en les emissions contaminants.
“La venda de vehicles és un referent en l’evolució del consum i de la nostra economia i s’ha de cuidar perquè així continuï sent. Hi ha moltes amenaces i no hem de permetre que es torci aquesta trajectòria de signe positiu que tants esforços ens ha costat. Cal renovar la bona col•laboració amb la nostra Administració, cal que les marques d’automòbils siguin realistes i que arribat el cas, evitin maquillar la caiguda del mercat – que és el que és- amb la pràctica de  automatriculacions, amb l’efecte negatiu que això suposa a la rendibilitat de les empreses del nostre sector.”

Jaume Roura, president de FECAVEM, va afirmar que “Ens preocupa el cert estancament que ha sofert al setembre el canal de particulars i el d'empreses, que són la nostra referència per conèixer la realitat del mercat. Les matriculacions s'han quedat per sota de les nostres previsions i, a més, hem notat ja una caiguda en el tràfic d'exposició, la qual cosa ens fa veure l'evolució de cara al proper trimestre amb menys optimisme. El mes s’ha salvat per un comportament inusual del canal de lloguer i també perquè els concessionaris han matriculat les últimes operacions del Pla PIVE, ja que el límit per fer-ho acabava el 30 de setembre.

21/09/2016 El Gremi del Motor i el Gremi de Tallers contra el Dia sense Cotxes

El Gremi de Comerciants de Vehicles de Motor i el Gremi de Tallers de Reparació d’Automòbils de Barcelona, es posicionen conjuntament respecte la celebració del Dia sense Cotxes el proper dijous 22 de setembre en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.

Aquesta experiència es torna a rescatar i es passa a dia laborable, tot i l’experiència negativa del 2003 en què, també en dia laborable, finalment es van haver d’obrir carrers inicialment tallats i va obligar a un replantejament per part del Consistori barceloní que va abandonar aquesta iniciativa fins l’any passat en que es va recuperar passant-la a dissabte.

No cal dir que, aquesta iniciativa tindrà incidència directa en l’activitat econòmica de moltes activitats de la ciutat (tallers de reparació de vehicles, benzineres, venedors de vehicles i recanvis, pàrquings, autoescoles, ....), que depenen de que el vehicle privat arribi al seu establiment. Tancar 58 carrers de la ciutat, amb diferents horaris d’apertura i tancament, ens portarà a una situació caòtica 

El posicionament de l’Ajuntament és inflexible, sense adreçar-se a les entitats representants d’un bon número d’empresaris que ara es senten marginats, ha pres una decisió inapel•lable, dins un concepte que compartim i que entenem s’ha d’adreçar a fer pedagogia al ciutadà sobre hàbits de mobilitat més sostenibles, a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura el vehicle privat no ha estat convidat, i per tant, el teixit econòmic que l’envolta tampoc.

La necessitat de la mobilitat privada/individual continua sent una realitat i lluny d’escoltar i impulsar mesures correctores (més aparcaments per motos, impuls de vehicles elèctrics i híbrids, preparar una oferta de transport públic adequada a la demanda, creació de zones d’aparcament gratuït a les entrades de la ciutat, difondre la necessitat d’un manteniment responsable del vehicle, etc.), l’Ajuntament de Barcelona aposta per la prohibició.

Creiem que, a banda de la prohibició, hi ha altres mètodes molt més eficaços per fer conscienciació i pedagogia de la mobilitat sostenible, amb la que, vagi per endavant, estem absolutament d’acord.

07/09/2016 El sector de l'automoció ofereix 25 llocs de treball en concessionaris i altres empreses dedicades a la venda de vehicles, a Barcelona i província

Els contractes laborals són per a gestors comercials del sector de l’automoció.

7 de setembre de 2016

El Gremi del Motor obre la 1ª Edició del Programa de Formació Dual* a Barcelona i província, gràcies al qual s’ofereixen 25 llocs de treball en concessionaris d’automòbils i altres empreses dedicades a la venda de vehicles. Aquest programa formatiu convocat pel Gremi del Motor i desenvolupat sota la direcció professional de Blancafort Centre Formació, té com a missió facilitar l’accés al mercat laboral oferint llocs de treball per a gestors comercials d’automoció, en la modalitat d'alternança dual*. El programa formatiu és d'iniciació, no requereix experiència prèvia, i els participants podran desenvolupar les seves habilitats en el comerç, màrqueting i publicitat, enfocades a l’automoció. En aquesta modalitat formativa, l'aprenentatge s'alterna entre Blancafort i l'empresa i es compagina amb el treball efectiu i remunerat en un concessionari. A més de les classes, els participants rebran un contracte de formació i aprenentatge a l’empresa, treballant aspectes pràctics i adquirint coneixements especialitzats per a un futur professional. Aquesta formació professional s’ha dissenyat amb un horitzó a dos anys vista. Els participants que completin amb èxit el programa obtindran la titulació de Tècnic Superior en Gestió de Vendes & Espais Comercials. Els que no completin el programa obtindran la certificació parcial dels mòduls formatius superats.
El Gremi del Motor està adherit a l’Alianza para la Formación Profesional Dual, iniciativa promoguda per la Fundación Bertelsmann, la Fundación Princesa de Girona, la CEOE i la Cámara de Comercio de España. L’Alianza està formada per un conjunt d’empreses, institucions i centres educatius compromesos amb l’FP Dual i té com a objectiu millorar l’ocupabilitat els joves mitjançant una formació dual de qualitat, al mateix temps que les empreses obtenen professionals amb una formació més acurada a les seves necessitats. 

Requisits

L’oferta es dirigeix a joves entre 20 i 30 anys amb el Batxillerat o prova d’accés a Cicles Formatius de Grau Superior superats o prova d’accés a la Universitat per a majors de 25 anys, disposats a dedicar-se a jornada completa alternant treball i formació. Les capacitats requerides són vocació comercial i compromís amb l’atenció al client, adaptació al canvi, habilitat en l'ús de les tecnologies i treball en equip.

Contacte amb els promotors

La persona interessada en participar en el procés de selecció pot contactar amb el Departament d'Atenció a l’Alumne, al telèfon 93.415.92.33 i adreça electrònica info@blancafort.com

Les empreses interessades poden contactar amb el Gremi a través dels canals habituals.

Per saber més d’aquest programa, la informació està disponible a les webs www.gremidelmotor.org i www.blancafort.cat.

Cronograma

Tot comença amb la preinscripció del candidat en el programa que està disponible en les esmentades webs, fins el 30 de setembre. El procés de selecció dels participants es realitzarà en el decurs de la setmana del 3 d’octubre al 6 d’octubre de 2016. La selecció es publicarà el dia 11 d’octubre. El començament de la formació s’iniciarà el dia 17 d’octubre. El Gremi del Motor assignarà els alumnes a les empreses seguint els criteris definits per la seva Junta Directiva. Els alumnes realitzaran 80 hores de formació en el centre de treball (FCT), durant el mes de febrer. A la segona quinzena de novembre es formalitzarà el contracte de formació i aprenentatge, remunerat per les hores treballades entre l’empresa i el treballador aprenent. La remuneració atendrà al que preveu el conveni laboral. L’empresa contractant assumirà els costos de la formació i podrà gaudir de les avantatges fiscals i d’altres, previstes per al contracte de formació en aprenentatge*.

Saber més: Programa de Formació Dual*

*Gestió administrativa en tràmit


   Página anterior 
  página  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Siguiente página