Dossier de Premsa
El Gremi respon


He llegit i accepto la Política de privacitat

03/01/2017 A Catalunya s’han venut 177.915 automòbils de turisme, un 9,5% més que l’any anterior.

Aquest mes de desembre però, la venda d’automòbils de turisme es ressent de la falta d’incentius PIVE.

En el conjunt de l’any, el global del mercat d’automoció presenta una evolució que qualifiquem com molt favorable, més tenint en compte que en el darrers mesos, les ajudes a la compra del Plan Pive ja no hi són. El quadre inferior representa a grans trets les matriculacions per mercats.

Pel que fa referència a les dades de matriculacions d’automòbils de turisme aquest mes de desembre ha estat de 14.752  vehicles. Un anàlisi propi elaborat partint de les dades facilitades per Marketing System Iberia (MSI) i pel Gremi del Motor/Fecavem, indica un augment de vendes acumulat en còmput anual, del 9,53% respecte de l’any anterior. Barcelona és la província on més s’han incrementat l’any 2016 més les matriculacions, amb un 10,41%.

Pel que fa tot l’estat espanyol s’han venut un total de 1.147.007 turismes, un 10,9% més que al 2015. En el sector es destaquen com a factors positius la millora del clima econòmic, els ajuts PIVE dels primers mesos de l’any, l’esforç constant de concessionaris, marques i les financeres de crèdit per facilitar la compra del vehicle i la forta activitat turística que s’ha reflectit positivament en els canals de lloguer i de les empreses, malgrat la situació de incertesa política dels darrers mesos.

En aquest darrer mes de l’any hem constatat la desacceleració del canal de venda particular i aquest s’ha compensat amb una important pujada dels canals empresa i de lloguer. La pujada del canal d’empresa s’atribueix a la pràctica de les auto-matriculacions impulsades per les pròpies marques.

En el sector de l’automoció es destaca negativament l’envelliment del parc mòbil de vehicles. La mitja d’antiguitat dels automòbils de turisme es situa en 12 anys i la tendència d’envelliment manté una línia ascendent en els darrers anys. Els plans PIVE han ajudat a frenar aquesta tendència però no han invertit aquesta tendència negativa. Està demostrat que un parc mòbil envellit afecta negativament a la seguretat vial i a les emissions mediambientals.

El sector destaca el paper positiu del vehicle a motor en les necessitats de mobilitat dels ciutadans. Per a molts ciutadans, el vehicle a motor és l’única opció viable per als seus desplaçaments ordinaris. I a més, s’exemplifica l’esforç del sector en la reducció de les emissions mediambientals amb la circumstància que en l’actualitat, només 1 de cada 4 automòbils de turisme paga Impost de Matriculació, ja que molts nous models no superen aquest límit.

Miquel Donnay, president del Gremi del Motor destaca en primer lloc la conveniència d’adoptar mesures eficients per modernitzar el parc automobilístic amb ajudes a la renovació de vehicles més que amb prohibicions que afecten especialment a una part de la població que té dificultats d’accés a un transport públic per desplaçar-se. I en segon lloc, destaca que l’automoció està entrant en un procés de revolució, que es vertebra sobre tres eixos: la introducció progressiva del motor elèctric, la introducció de nous elements que faciliten una conducció més autònoma i vehicles que cada vegada més, interaccionen amb la calçada i altres vehicles “Internet de les coses”.

Jaume Roura, president de FECAVEM i de la patronal dels concessionaris Faconauto, va afirmar que "el mercat en 2016 s'ha comportat exactament tal com des Faconauto havíem previst en un principi. d'aquesta manera, la dada final de matriculacions ens ha acostat a xifres que podem considerar com de "velocitat de creuer" per al nostre sector i en una economia com l'espanyola. En aquesta línia, no contemplem grans canvis en el volum de matriculacions al llarg dels dos propers exercicis, quedant-nos lleugerament per sobre de 1,2 milions d'unitats matriculades. Així, la valoració general de l'any que acabem de tancar és positiva i, pel que fa als concessionaris, podem, però amb molta cautela, donar per aparcada la crisi, tot i les dificultats que encara arrosseguem.

Un altre dels nostres grans reptes, des de la unió de les quatre associacions sectorials i treballant estretament amb les administracions públiques, és impulsar una renovació intensiva i continuada del parc automobilístic espanyol, l'edat mitjana ja frega els 12 anys. Aquesta és, en gran mesura, la millor solució al problema de la qualitat d'aire, i esperem que així ho entenguin els nostres governants.

La matriculació de vehicles de 2 rodes tanca el mes de desembre amb un increment percentual del 83%.

Durant aquest any, les motocicletes matriculades a Catalunya sumen 44.169 unitats, el que representa una pujada del 22,10% respecte al mateix període de l’any anterior. Durant el  mes de desembre, s’han matriculat 4.509 motos, més d’un 83,29% de més.

La raó d’aquest augment tant significatiu que es concentra en aquest darrer mes de desembre té a veure principalment amb l’entrada en vigor de la normativa anticontaminació Euro 4 per als vehicles de dues rodes. Moltes marques i concessionaris han donat moltes facilitats a la compra d’una moto.

Els ciclomotors mantenen una tendència de creixement important i molt favorable ja que s’han venut un 54,34% més que el mateix mes de l’any anterior i que situa la xifra en 3.512unitats venudes amb un 25,47% d’augment acumulat anual.     

A Catalunya de cara al 2017 les previsions de venda de MSI per Faconauto es situen en torn a les 188.000 unitats el que representa un 5,67% d’augment respecte del 2016.

02/12/2016 El sector reclama al Saló Ocasió mesures efectives per tal de renovar el parc automobilístic

L’any 2016, l’edat mitjana dels cotxes que circulen per Catalunya és d’11 anys

Barcelona, 2 de desembre de 2016. Els experts que han pres part en la Jornada "Sostenibilitat i comerç de vehicles. I què passa amb l'elèctric?" celebrada avui en el marc del Saló Ocasió de Fira de Barcelona, han manifestat la necessitat que es posin en marxa mesures per afavorir la renovació intensiva del parc automobilístic, ja que aquesta seria la millor manera per millorar la qualitat de l'aire a les ciutats.

Organitzada per la Federació Catalana de Venedors de Vehicles a Motor (FECAVEM), la Federació d'Associacions de Concessionaris de l'Automoció (FACONAUTO), l'Associació Nacional de Venedors de Vehicles a Motor, Reparació i Recanvis (GANVAM) i l'escola de negocis EADA, la jornada ha reunit un centenar de professionals del sector de l'automoció per analitzar l'impacte del cotxe elèctric en el medi ambient i en la mobilitat urbana.

En aquest sentit, en la jornada, s'ha recordat que l'edat mitjana del parc automobilístic català arribarà aquest any als onze anys. Aquesta dada indica que la major part dels cotxes i vehicles comercials que circulen per les nostres ciutats són molt poc eficients des del punt mediambiental.

Per tant, els experts han assenyalat que aquests cotxes haurien de ser substituïts per nous models o per vehiclesseminous com els que es venen al Saló Ocasió, cotxes més desenvolupats tecnològicament, segurs i eficients respecte al consum i al seu nivell d’emissions.Si bé és cert que aquests tenen debilitats relacionades amb el seu preu de compra, l'autonomia o la recàrrega, els nostres experts exposaran les seves fortaleses en l'ús urbà -fent incidència directe a la càrrega i descarregat-, així com les seves noves prestacions i destacaran el decidit suport de les nostres institucions.

A més, FECAVEM ha cridat l'atenció sobre l'oportunitat que representa la mobilitat elèctrica en termes de garantir l'accessibilitat a la mobilitat dels ciutadans, reduir l'impacte del transport sobre la qualitat de l'aire de les urbs i la dependència del petroli, així com de potenciar el desenvolupament econòmic i millorar la competitivitat.

Per fomentar l'ús del cotxe elèctric, la patronal catalana del motor, sol•licita incentius oficials per a la seva implantació i un compromís de les administracions públiques per al desenvolupament d'una infraestructura de recàrrega suficient, ja sigui a través d'ajudes directes o rebaixes fiscals, ja que, en tenir un major cost que els convencionals, requereixen d'un marc d'ajudes que els permetin competir en preu i augmentar la seva quota de mercat. No obstant això, entre gener i novembre de 2016, a Catalunya s'han matriculat 1.074 vehicles elèctrics, fet que suposa un augment del 98% respecte al mateix període de 2015.

Des d'avui i fins al’11 de desembre, al recinte de Montjuïc acull la 36ena edició del Saló Ocasió que, organitzat per Fira de Barcelona i amb el suport del Gremi del Motor i de la Federació Catalana de Venedors de Vehicles a Motor (FECAVEM), posa a la venda més de 2.500 cotxes seminous.

01/11/2016 El mes d’Octubre presenta una evolució favorable amb una pujada moderada de vendes

El mes d’Octubre presenta una evolució favorable amb una pujada moderada de vendes

A Catalunya la xifra de matriculacions d’automòbils de turisme ha estat de 14.832 vehicles el que representa una pujada moderada del 5,46% més respecte del mateix mes de l’any anterior. El conjunt del mercat d’automoció presenta una evolució favorable mantenint una dinàmica positiva. Tal i com estimàvem, la tendència és de moderació.



Una anàlisi propi elaborat partint de les dades facilitades per Marketing System Iberia (MSI) i pel Gremi del Motor/Fecavem, indica un augment de vendes del 5,46% més a Catalunya, lleugerament superior al 4% en el conjunt del territori espanyol.

La matriculació d’automòbils de turisme acumula doncs una pujada del 10.73% enguany el que representa un total de 147.097 unitats entre turismes i 4x4.
La província de Lleida és la més dinàmica, amb un augment del 10,45%

En el quadre adjunt apareixen per mercats les dades del mes i l’acumulat anual.



La matriculació de vehicles de 2 rodes manté un nivell de matriculacions força positiu.

En el que portem d’any, les motocicletes matriculades a Catalunya sumen 38.650 unitats, el que representa una pujada del 14,8% respecte al mateix període de l’any anterior. Durant el mes d’octubre, s’han matriculat 3.835 motos, més d’un 14,1% de més

L’esforç comercial de les marques i la millora de les expectatives econòmiques són dos factors favorables, a pesar fins i tot de la situació d’incertesa política dels darrers mesos.

Els ciclomotors mantenen una tendència de creixement important i molt favorable ja que s’han venut un 13,98% més que el mateix mes de l’any anterior i que situa la xifra en 2.885 unitats venudes amb un 22,45% d’augment acumulat anual.



Miquel Donnay, president del Gremi del Motor celebra l’acompliment del pronòstic que el mercat d’automòbils arribi a 1,1 milions de matriculacions per a aquest any, en línia amb les previsions del sector. Es declara preocupat per l’alentiment del canal particular, que ha perdut empenta i que es quantifica en un percentatge de -2%. “La renovació de flotes dels concessionaris o automatriculacions, de la resta d’empreses i les de lloguer són una solució conjuntural. Cal un nou pla d’ajut a la compra o una fiscalitat més favorable, sobre tot si tenim en compte que el sector de l’automoció revitalitza l’economia i l’ocupació general.”

Jaume Roura, president de FECAVEM i de la patronal dels concessionaris Faconauto, va afirmar que "El mes s'ha tornat a salvar per les matriculacions d'última hora i pel fort increment de la cadena d'empreses llogadores, cosa que també va passar al setembre. Cal destacar el "canal" de automatriculacions, que han suposat aproximadament el 10% del mercat a l'octubre. La automatriculació d'automòbils ha de ser una pràctica puntual per donar sortida a les unitats encallades, però no es pot convertir en una solució habitual per arribar a objectius de vendes. D'altra banda, el mercat s'està veient afectat per la falta del PIVE, que seguia mobilitzant compradors. En qualsevol cas, mantenim la previsió de tancament d'any en una mica més d'1,1 milions d'unitats, encara que dóna la sensació que, de moment, el mercat espanyol s'ha estabilitzat i, gairebé, tocat sostre. De cara als dos pròxims anys, les matriculacions seguiran creixent, però de manera molt moderada. Tot el que sigui mantenir-se per sobre del milió de vendes és una bona notícia, tot i que el nivell d'envelliment del nostre parc hauria de donarnos marge".


   Página anterior 
  página  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Siguiente página