Dossier de Premsa
El Gremi respon


He llegit i accepto la Política de privacitat

01/08/2017 Al mes de juliol les matriculacions de turismes i 4x4 a Catalunya presenten un discret augment del 3,6%

Un anàlisi propi elaborat partint de les dades per Marketing System Iberia (MSI) i pel Gremi del Motor/FECAVEM, indica un comportament positiu però discret amb un augment del 3,64% aquest mes de Juliol en el total de les províncies catalanes.

Pel que fa referència a les dades de matriculacions d’automòbils de turisme i 4 x 4 aquest mes de Juliol ha estat de 18.563 vehicles el que representa exactament un augment del 3,64% respecte de juliol del 2016 amb un acumulat de gener-juliol 2017 del 8 %. La província que manté un comportament més favorable és Barcelona, amb un creixement aquest darrer mes de 5,86% i acumulat del 9,07%.

El quadre inferior representa a grans trets les matriculacions per mercats, posant de manifest que el sector de les dues rodes segueix patint un decreixement continuat de vendes.

El vehicle industrial i comercial és el que manté un comportament més positiu alhora que és el sector que dinamitza el mercat amb un 14% d’augment acumulat.

Evolució de les matriculacions de Vehicles d’ús industrial i comercial a Catalunya

Evolució de les matriculacions d’automòbils de Turisme a Catalunya de 2007 a 2017

Miquel Donnay, President del Gremi del Motor, explica que encara que a grans trets, la venda d’automòbils de turisme continua en línia ascendent, la lletra petita no dibuixa un panorama tant favorable.

El canal de particulars, el que és propi dels concessionaris, està perdent dinamisme en els darrers mesos.

Recorda que els plans d’ajuda a la compra estimulen la venda a particulars incidint positivament en l’activitat econòmica i l’ocupació del sector i acceleren la renovació del parc mòbil, que manté una tendència a l’envelliment en els darrers anys. A dia d’avui, la mitjana d’edat del parc es situa en 12 anys i això impacta negativament en la seguretat vial i en el mitjà ambient.

I afirma que “si suméssim a la venda de vehicles nous més eficients i a la compra de motoritzacions més netes (el dièsel baixa aquest més a una quota del mercat del 47,3%), una aposta clara de l’Administració per rejovenir el parc amb unes ajudes adients, aquesta suma capgiraria aquesta nefasta tendència a l’envelliment i a la pèrdua de qualitat del nostre parc”.

04/07/2017 Les matriculacions d’automòbils de turisme i 4 x 4 a Catalunya presenten un augment de vendes de més d’un 10%

Un anàlisi propi elaborat partint de les dades facilitades per Marketing System Iberia (MSI) i pel Gremi del Motor/FECAVEM, indica un comportament positiu amb un augment de més d’un 10% aquest mes de Juny en el total de les províncies catalanes.

Pel que fa referència a les dades de matriculacions d’automòbils de turisme i 4 x 4 aquest mes de Juny ha estat de 19.243 vehicles el que representa exactament un augment del 10,31%% respecte de juny del 2016 però un acumulat inferior de gener-juny 2017 del 8,9%.

El quadre inferior representa a grans trets les matriculacions per mercats, posant de manifest que en conjunt presenta unes bones xifres. El vehicle industrial i comercial és el que manté un comportament més positiu amb una pujada del 18,5%.

Encara que en el primer semestre de l'any s'ha obtingut un balanç positiu, s’han de posar les xifres en el context real i recordar que, per exemple, en el primer semestre de l'any 2008, quan va començar la crisi, es van matricular a tot el territori espanyol més de 823.000 turismes, un 19% més que entre gener i juny d'aquest any. A més, es troba a faltar una major xifra de matriculacions per part dels clients particulars, factor essencial per al necessari rejoveniment d'un parc circulant que arriba ja una elevada edat mitjana: 12 anys al tancament de l'any 2016. Una antiguitat que es tradueix en que molts cotxes en circulació tenen emissions molt superiors als comercialitzats a l'actualitat. Tots els turismes que trobem avui en dia en els concessionaris disposen de motors de baixes emissions i compleixen les estrictes normatives anti-contaminants vigents en l'actualitat.

Per la seva banda, però el canal de lloguer segueix el bon ritme de matriculacions que presenta en l’acumulat del primer semestre de l'any un increment de gairebé un 10% respecte al gener-juny de l'any passat, i apunta que 2017 serà l'any amb millors registres en aquest canal. Aquestes bones xifres van parelles a l'òptim any que està vivint el sector turístic.

En l'acumulat del primer semestre es deixa sentir el poc impuls que registra les matriculacions de particulars, on es comprova la tendència a l'estancament detectada des de l'octubre de l'any passat, quan ja no estaven en vigor els plans d'estímul.

El mercat de motocicletes i ciclomotors mostra un comportament desigual en les diferents províncies però en un tònica general poc convincent amb menys matriculacions de les esperades.

Miquel Donnay, President del Gremi del Motor, destaca el bon comportament del mercat català, que presenta unes xifres de matriculacions una mica per sobre del total nacional. Em preocupa -afirma- que el parc de vehicles continuï envellint-se un mes darrere un altre. Que la mitjana d’antiguitat del parc continuï sent tant elevat no és una bona senyal, ni pel seu impacte en la sostenibilitat, en la seguretat vial o fins i tot, per la pròpia activitat del sector. És important que s’estimuli la renovació del parc de vehicles i tot i que s’ha publicat aquest darrer mes el pla d’ajudes MOVEA, ens cal un pla que estimuli el total de vendes i no un pla que es centri només en les noves motoritzacions, que amb prou feines representa un 5% del nostre mercat de matriculacions. Benvingut sigui el Pla Movea, però ens cal ampliar els estímuls a la compra, conclou.

01/06/2017 Aquest mes de maig les matriculacions d’automòbils de turisme i 4 x 4 presenten a Catalunya un augment de vendes de gairebé un 13%

Un anàlisi propi elaborat partint de les dades facilitades per Marketing System Iberia (MSI) i pel Gremi del Motor/FECAVEM, indica un comportament positiu amb un augment de gairebé un 13% l’últim mes en el total de les províncies catalanes.

Pel que fa referència a les dades de matriculacions d’automòbils de turisme i 4 x 4 aquest mes de Maig ha estat de 17.899 vehicles el que representa exactament un augment del 12,9% respecte de maig del 2016 però un acumulat inferior de gener-maig 2017 de + 8,54%.

El quadre inferior representa a grans trets les matriculacions per mercats, posant de manifest que en conjunt presenta unes bones xifres. El vehicle industrial i comercial manté en conjunt un bon comportament, amb una pujada de més del 16% Aquest indicador expressa una millora de l’activitat empresarial catalana, que està renovant les seves flotes de furgons i articulats.

El mercat de particulars però confirma en l'acumulat anual la seva tendència a l'estancament.

Pel que fa la tendència general, el mercat de particulars s’ha mostrat molt menys actiu però el notable creixement en els canals d'empreses i llogadors és el que ha impulsat el creixement pel conjunt del mercat.
Tot i així i tenint en compte el comportament acceptable de les matriculacions durant aquests cinc primers mesos de l'any, cal recordar que encara no s'han recuperat les xifres pre-crisi.

Aquest comportament poc vigorós del mercat de particulars no fa més que confirmar la tendència a l'estancament detectada des de fa ja molts mesos. Els particulars segueixen trobant a faltar un programa d'estímuls que els animi a canviar el seu vell cotxe per un altre nou, més segur i més respectuós amb el medi ambient Cal no oblidar que l'edat mitjana del parc a Espanya segueix augmentant: se situa ja gairebé en els 12 anys

El mercat de motocicletes també mostra un augment relativament discret d’un 4,95% en el seu conjunt durant aquest mes amb un acumulat negatiu pel que fa el 2017.
La província de Girona és la que ha tingut un creixement més accentuat.

Miquel Donnay, president del Gremi del Motor destaca ”la incidència positiva de la celebració del Saló de l’Automòbil en les vendes. L’increment de matriculacions al nostre territori ha estat superior al conjunt de l’Estat i ho atribuïm en bona part al Saló. Ens preocupa però, la tendència a l’estancament del canal particular i també que els concessionaris hagin de fer matriculacions tàctiques o automatriculacions. El que cal per incentivar la necessària renovació del parc automobilístic, cal un ambiciós pla de suport a la compra de vehicles nous vinculada a la retirada dels més antics”. I finalitza dient que “és contraproduent per a tots que la mitjana d’antiguitat del parc superi els 11 anys i que hi hagi 8 milions de vehicles censats amb més de 15 anys. Si de veritat es vol abordar aquesta situació, cal una decidida actuació en aquesta línia”.

Jaume Roura, president de la patronal dels concessionaris Faconauto, explica que "el creixement de les matriculacions al maig només es pot qualificar de testimonial. El mercat segueix donant mostres d'esgotament i, de nou, s'ha tornat a salvar pels canals d'empreses i de rent a car, que a més es van veure impulsats, a última hora, de manera que anomenem "matriculacions tàctiques", és a dir, automatriculacions, KM 0 o flotes de marca. No obstant això, el canal de particulars, la venda un a un que fan els concessionaris, continua estant amb "respiració assistida". L'activitat comercial dels punts de venda ha estat recolzada, un mes més, per un fort esforç promocional realitzat per les marques i pels propis concessionaris, que no ha estat suficient per millorar les matriculacions de manera ostensible. De fet, la previsió per a aquest exercici és que el sector trenqui tots els registres històrics de les promocions mitjanes per vehicle, que podrien superar els 4.800 euros. En qualsevol cas, e s dos propers mesos són els més forts estacionalment parlant per als concessionaris, de manera que esperem un canvi de dinàmica ".


   Página anterior 
  página  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Siguiente página