Dossier de Premsa
El Gremi respon


He llegit i accepto la Política de privacitat

01/09/2016 Sense el Plan PIVE d’ajudes a la compra de turismes, les vendes es mantenen en una línia positiva.

Aquest mes d’agost -el mes que tradicionalment es matriculen menys automòbils-, la xifra de matriculacions d’automòbils de turisme arriba als 10.803 vehicles, el millor registre dels darrers 9 anys, a comptar des de l’any 2008.

El conjunt del mercat d’automoció presenta una evolució que qualifiquem com molt favorable, més tenint en compte que les ajudes a la compra del Plan Pive ja no hi són.

Els automòbils de turisme, que representen 69 de cada 100 vehicles matriculats, mantenen una dinàmica positiva i els vehicles de dues rodes 

Un dels acceleradors del consum més importants són les vendes de cotxes, que no obstant, des del mes passat ja no compten amb el Pla PIVE. Encara que és aviat per valorar l'impacte al mercat, de cara al final de l'any, les previsions són positives i es reflecteixen de moment en un mes d’Agost que registra unes bones dades a Catalunya.

Un anàlisi propi elaborat partint de les dades facilitades per Marketing System Iberia (MSI) i pel Gremi del Motor/Fecavem, indica un augment de vendes de gairebé un 19% respecte del mateix mes de l’any anterior arribant a 10.803 unitats venudes a Catalunya.

La matriculació d’automòbils de turisme acumula doncs una pujada del 10,14% enguany el que representa un total de 118.207 unitats entre turismes i 4x4.

La província de Barcelona és la que conserva el major dinamisme acumulat en matriculacions totals reflectint un 24,21% d’augment respecte del mateix mes de l’any anterior.

Cal destacar en aquesta valoració l'excel•lent temporada turística que ha impulsat les vendes de vehicles a les empreses de rent a car, mentre que la fortalesa del consum i una major activitat econòmica han impulsat els canals d'empreses i particulars.

S’impulsa la matriculació de vehicles lleugers de 2 rodes

En el que portem d’any, les motocicletes matriculades a Catalunya sumen 27.701 unitats, el que representa una pujada del 13,15% respecte al mateix període de l’any anterior. Pel que fa referència al mes d’agost, s’han matriculat 2.592 motos, quasi un 20% més

El mercat de vehicles industrials manté la tendència de creixement gràcies als derivats de turisme i marca el millor registre dels darrers 8 anys.

L’esforç comercial de les marques i la millora de les expectatives econòmiques són dos factors favorables, a pesar fins i tot de la situació de incertesa política dels darrers mesos.

El mercat català lidera el nacional i representa un 28% de les matriculacions de motocicletes noves.

Els ciclomotors mantenen una tendència de creixement, que s’ha de valorar en la seva justa mesura, ja que aquest mercat s’havia debilitat molt en els darrers anys.

Pugen les matriculacions de vehicles industrials i comercials

Els vehicles mitjans i pesats d’ús industrial i comercial, que constitueixen per les empreses un bé de inversió i estan molt lligats a la millora del finançament, pugen en conjunt fins a un 16,36%. Les matriculacions de derivats pugen de manera puntual a un 41,84% i els vehicles pesats pugen un 31,11%, registres que hem de qualificar de manera molt positiva. Conjuntament, les matriculacions de vehicles industrials acumula una pujada del 11,45%.

Miquel Donnay, President del Gremi del Motor, reitera la importància de la renovació del parc mòbil de vehicles i el sosteniment de les ajudes per la seva renovació. Tot i que les vendes mantenen la seva fortalesa i encara aquest mes s’han produït matriculacions que han gaudit d’ajudes, hem de seguir apostant per aquest sector, pel seu impacte social en l’ocupació, en l’activitat econòmica i exportadora del nostre país, en la millora recaptatòria amén del seu impacte en la seguretat viària i les emissions mediambientals. Valen la pena tots els esforços per potenciar l’automoció al nostre país, conclou.

Jaume Roura, President de Fecavem, posa de manifest, una vegada més, la bona tendència que arrossega el nostre mercat i que, malgrat ser el mes estacionalment més baix de l'any, ha permès mantenir l'activitat comercial i el servei als clients en els punts de venda. Això ha tingut el seu reflex en el creixement que ha experimentat el canal de particulars, que ha acaparat més del 60% de les vendes. Tot i ser el primer mes complet sense el Pla PIVE i donat  les particularitats d'agost, encara creu que és aviat per saber quin efecte tindrà realment sobre les matriculacions; no obstant això, hi ha motius per pensar que el mercat seguirà amb la mateixa dinàmica positiva.

01/08/2016 La venda de vehicles a Catalunya manté la tendència positiva, aquest darrer mes de juliol

L’automoció a Catalunya és una peça clau per al desenvolupament econòmic i social, essent un dels seus exponents l’exportació un dels pilars en el que es sustenta l’activitat econòmic del nostre país.

Amb independència d’aquesta dada, el conjunt del mercat d’automoció intern a Catalunya és per sí mateix un termòmetre social i econòmic, que cal tenir en gran consideració com a indicador i referent.Un anàlisi propi elaborat partint de les dades facilitades per Marketing System Iberia (MSI), que segmenta les matriculacions per mercats, conclou que aquest mes de juliol, 70 de cada 100 vehicles matriculats a Catalunya són automòbils de turisme, 18 de cada 10 són vehicles de dues rodes i 12 són vehicles són industrials (derivats de turisme, furgons i vehicles pesats).

Aquesta dada posa de relleu que el sector del comerç de vehicles de motor nous és un clar referent i un indicador econòmic, si a de les matriculacions d’automòbils de turisme, hi sumem les matriculacions de vehicles lleugers i pesats.

La matriculació d’automòbils de turisme acumula una pujada acumulada d’un 9,3%El mercat d’automòbils de turismes és per volum d’operacions el més important. En l’estudi de mercat elaborat per Marketing System Iberia (MSI) i pel Gremi del Motor/Fecavem,  el mes de Juliol s’han matriculat a Catalunya 17.912 turismes i tot terrenys. Segons es desprèn del quadre adjunt, s’han matriculat un 2,40% més que el mes de juliol del 2015. L’acumulat anual és de 107.405 automòbils de turismes i representa una pujada de d’un 9,34% respecte de l’any anterior. 
La província de Barcelona és la que conserva el major dinamisme acumulat en matriculacions totals.
Cal destacar que aquest darrer mes de juliol ha finalitzat el registre d’operacions per al Pla Pive. En conjunt, el sector valora molt positivament la incidència en el mercat d’aquestes 8 edicions que ha tingut aquest pla. L’impacte en l’ocupació, l’impuls de l’activitat econòmica, l’augment recaptatori que comporta l’augment de matriculacions, la substitució de vehicles vells per un de nous i el seu efecte en la seguretat vial, la minimització del consum de combustible i la minimització de l’impacte ambiental. Aquests arguments són defensats des del sector i en bona part des dels Governs estatal i català. En fi, el pla PIVE, més que una despesa, representa una inversió per la nostra Administració.
Per finalitzar aquesta valoració, cal destacar que aquest mes, el canal de particulars és el que més ha crescut i el principal motiu és l’esgotament de les ajudes del Plan Pive. Per això, en els propers mesos, estem a l’expectativa de veure si aquesta tendència positiva es mantindrà.

La matriculació de vehicles lleugers de 2 rodes, aquest mes al ralentí.

La indústria lleugera a Catalunya està fent un gran esforç per superar aquests darrers anys de crisi i tornar a ser un referent econòmic. En aquest entorn, és significativa la dada que acumula un increment de matriculacions i vendes del 12,56% en el que va d’any, tot i que aquest darrer mes ha baixat respecte a la mateixa dada del mes anterior.
El sector dels vehicles lleugers espera que la propera edició dels plans d’ajuda hi hagi una referència per aquest segment.El mercat de vehicles industrials manté la tendència de creixement gràcies als derivats de turisme.

Aquests vehicles constitueixen per les empreses un bé de inversió i estan molt lligats a la millora del finançament, l’activitat econòmica i la confiança empresarial. Aquest darrer mes, el segment de tractocamions o articulats, vehicles pesats i busos ha perdut força, amb la previsió que en els propers mesos, la dinàmica del darrer mes es capgiri. Conjuntament, les matriculacions de vehicles pesats industrials acumula una pujada del 10,8%, si bé és cert que aquest mes només han pujat un 0,2%.

Miquel Donnay, President del Gremi del Motor, centra la seva valoració en la petició que es mantingui un pla d’ajudes públiques a la compra de vehicles, a la vista de les innumerables avantatges que comporta.  Calen tots els esforços per capgirar la tendència d’envelliment del parc mòbil del nostre país.

Jaume Roura, president de Fecavem, es reitera en la valoració pública que ha manifestat com a President de la patronal Faconauto, en el sentit que aquets "Juliol s'ha tornat a confirmar com el mes que escullen molts compradors per canviar de cotxe. Destaca que s'ha notat certa aturada en els altres canals, especialment empreses, que estava tenint un pes important en les matriculacions. Subratlla la circumstància que, de moment, les vendes semblen viure alienes a la incertesa política. En aquest sentit, cal dir que estan ajudant indicadores com les Xifres de l'atur o el creixement de les contractacions d'hipoteques. No obstant això, es mostra cautelós amb el que passarà d'aquí a final d'any. Ja no Tenim PIVE i caldrà veure com afecta això a les matriculacions a partir de la tardor ".

01/07/2016 La venda de cotxes al mes de juny registra el seu volum més alt dels últims anys.

En l’estudi de mercat elaborat per Marketing System Iberia (MSI) i pel Gremi del Motor/Fecavem,  el mes de Juny s’han matriculat a Catalunya 17.445 turismes i tot terrenys segons es desprèn del quadre adjunt, més d’un 15% més que el mes de Juny del 2015. L’acumulat anual del primer semestra és ja de 89.493 vehicles  i representa una pujada de més d’un 10% respecte de l’any anteriorHistòricament, el mes juny és un mes amb molt bones xifres de matriculacions, i el semestre supera ja les 600.000 unitats a tot el territori espanyol, el que significa que, a aquest ritme, arribat a 1,2 milions d'unitats en aquest 2016 pot estar més aprop que mai.

També es donen circumstàncies positives per al consum com són els tipus bancaris més baixos, la reforma fiscal, la reducció de les quotes hipotecàries, la baixada de l'IPC, la reducció dels costos energètics per a les famílies i també la baixada del combustible que ha provocat un augment de renda disponible.
Els vehicles constitueixen un element principal d'aquesta inversió de les famílies, la qual cosa produeix un increment constant del consum privat sobre el qual se sustenta el creixement econòmic del país.

Mercat de Motocicletes

Pel que respecta a les motocicletes i segons es desprèn del quadre següent,  en el mes de Juny s’han matriculat 4.578 unitats. L’acumulat anual de gener a juny es xifra en 20.634 unitats i representa una pujada de més d’un 20% sobre l’any anterior.Miquel Donnay, President del Gremi del Motor, valora molt positivament aquestes dades i recorda que el pla PIVE finalitza aquest 31 de Juliol i només queden 25 milions d’euros del pressupost total adjudicat de 225 milions d’euros aprovat en el seu moment.


   Página anterior 
  página  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Siguiente página