Dossier de Premsa
El Gremi respon


He llegit i accepto la Política de privacitat

20/11/2017 Amb el lema RODEM JUNTS el Gremi del Motor commemora el seu 60è aniversari

· L'entitat dóna un pas endavant amb la renovació de la seva imatge, la creació d ́una nova web i una major presència a les xarxes socials.

· L'acte central tindrà lloc a l ́hotel Vela de Barcelona, el proper 23 de novembre de 2017.

· Gremi ha comptat amb el patrocini de destacades empreses vinculades al sector i importants grups automobilístics.

Barcelona, 20 de novembre de 2017. Amb el lema Rodem Junts, aquest any el Gremi del Motor, veu del col·lectiu de la comercialització de vehicles a motor de Barcelona, commemora els seus 60 anys d'història i dona un pas endavant per adequar-se a l'evolució de la societat: nous reptes de mobilitat, les noves tecnologies, una nova manera de comunicar-se i d'estar en contacte entre els agremiats i els seus públics, etc.

Per aquest motiu, la celebració del 60è Aniversari s'ha centrat en posar en marxa una renovació de l'entitat, per adequar-se als nous temps. A principis d'any ha portat a terme una modernització del seu logotip i de la seva imatge gràfica; ha treballat amb una web renovada, creant una pàgina més clara i concisa; i ha incrementat la seva presència i activitat a les xarxes social i professionals.

I per a presentar i donar a conèixer entre els seus agremiats aquesta renovació, celebra un acte central del 60è Aniversari que tindrà lloc el proper 23 de novembre a l´hotel Vela de Barcelona. Hi haurà una primera part més professional, amb dues conferències, la primera sobre l'estat de l´economia, a càrrec de Judit Montoriol, Economista sènior, CaixaBank; i la segona, "Perseguint els teus somnis", a càrrec del Martin Vivancos, Professor d'Eada, Escola de Negocis. L'acte comptarà també amb una actuació especial del Quim Masferrer, "El Foraster" de TV3, una sèrie de reconeixements especials i un brindis final de fi de festa.

Empreses del sector donen suport al 60è aniversari del Gremi del Motor

El Gremi del Motor de Barcelona aconsegueix que un gran de nombre d'empreses vinculades amb el sector de l'automoció col•laborin amb l'entitat perquè la celebració del seu 60è Aniversari sigui tot un èxit: Cetelem, Glasurit, CaixaBank, AtlánticaGarantía S.A, Cator, Sircat, Motul, coches.net-motos.net i Crowe Horwath; i ha comptat també amb la col•laboració de diferents grups automobilístics: Grup Lesseps, M Automoció, Maas Grup Automobilístic, Movento, Vallescar, Quadis i Rmotion. A més a més, també ha tingut el suport de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona.


El Gremi del Motor, la veu del col.lectiu del sector

El Gremi del Motor, des de la seva creació l'any 1957, té com a propòsit acompanyar a les empreses que ofereixen solucions de mobilitat als seus clients (particulars, empreses i altres entitats), agrupant-les, per la defensa i promoció dels seus interessos allà on sigui necessari ( davant l'opinió pública, les Administracions o els seus proveïdors, entre d'altres).

El Gremi del Motor participa o s'integra amb entitats amb interessos afins per aconseguir els seus objectius. Així mateix, el Gremi contribueix al seu desenvolupament actuant com a accelerador en el procés d'adaptació dels seus models de negoci, per fer front a un entorn canviant. Les diferents empreses agremiades exerceixen activitats en el sector de la mobilitat relacionades amb la venda, postvenda i recanvis d'automòbils, vehicles industrials i comercials i de dues rodes - nous i usats-, com a concessionaris i serveis oficials i multimarca, i grups de concessionaris.

El Gremi del Motor forma part del Consell de Gremis, la Unió Patronal i Metal•lúrgica, Foment del Treball Nacional i col.labora amb Faconauto.

Els inicis del Gremi del Motor

El Gremi del Motor va néixer l´any 1957, de la mà de Julio Abadia Martínez, quan es va crear el Gremio Sindical de Automóviles, Camiones y Motocicletas., sent la primera entitat provincial d'aquest tipus creada a Espanya.

L'entitat es va crear per la necessitat de defensar els interessos col.lectius del sector de la mà de 50 socis. I ho va fer, coincidint amb la generalització de l'utilitari, tenint el 600 com a l'exemple més clar que, precisament, va començar a circular aquell mateix any, quan l'ús del vehicle a motor destinat a la mobilitat terrestre per a transportar persones i mercaderies es va generalitzar.

FITES DESTACADES DE LA HISTÒRIA DEL GREMI DEL MOTOR

1957
Es crea el Gremio Sindical de Automóviles, Camiones y Motocicletas. Va ser la primera entitat provincial d'aquest tipus constituida a Espanya. President: Julio Abadia Martínez

1957
Canvi de cicle. President: Roman Castells i Benosa

1977
Es canvia de nom. Passa de Gremio Sindical de Automóviles, Camiones y Motocicletas a Gremi de Venedors de Vehicles a Motor.

1980
Amb l'objectiu de dinamitzar el comerç de vehicles, es celebra per primera vegada la Fira del Vehicle d'Ocasió, sota el nom I Saló del Vehicle Usat, presidit per Roman Castells. Aquest any, 2017, se celebrarà la 37a. Edició.

1982
El Gremi commemora el seu 25è Aniversari.

1984
Roman Castells lidera la creació de la Federació Catalana del sector, FECAVEM, integrada per:

  • Gremi delMotor de Barcelona
  • Associació Empresarial de Talles de Reparació i Venedors d'Elements de Tarragona (Astave)
  • Associació d'Empresaris de comerç i reparació de vehicles de Girona (Corve) i
  • Associació Provincial d'Empreses d'Automoció de Lleida (Automoció.cat)

Aquesta Federació presta serveis comuns, representa el col•lectiu davant la Generalitat i vertebra la relació de les quatre entitats amb les entitats d'àmbit nacional i internacional.

1991
El Gremi aconsegueix un acord entre concessionaris de marca i entitats asseguradores agrupades en UCEAC (Unió Catalana d'Entitats Asseguradores i reasseguradores):

  • Va ser l'únic de l'estat espanyol que va simplificar la gestió de la postvenda (planxa i pintura) i va agilitzar el cobrament de factures, durant un període de 15 anys.

Treballa activament en la gestió d'un barem de preus de compra i venda de vehicles d'ocasió de la mà d'Eurotax, un referent obligat per als professionals agremiats.

Participa en la negociació laboral a través de la Unió Patronal i Metal•lúrgica (UPM) en els convenis aplicables al sector.

1994
Se celebren per primera vegada eleccions per a escollir el nou President: Manel García Cortés 1994. Se celebren per primera vegada eleccions per a escollir el nou President: Manel García Cortés

Neix el setmanari, "El Mundo del Automóvil" que es publica regularment durant anys.

2003
Coincidint amb la transposició de la Directiva europea reguladora del consum, el Gremi promou uns models de contracte de compravenda que es mantenen vigents a dia d'avui.

2006
Es convoquen noves eleccions. President: Miquel Donnay.

2007
El Gremi passa a denominar-se Gremi del Motor.

S'actualitza el Gremi canviant els estatuts i el nom per donar entrada anous socis dedicats a la mobilitat i també als Grupos de Concessionaris

El Gremi celebra els seus 50 anys d'història.

Es crea l'Agència de comunicació del Gremi i el portal web Gremimotor.com i l'Agència d'assegurances per donar nous serveis als afiliats.

2011
El Gremi inicia una sèrie de campanyes de publicitat a la premsa, la ràdio i la televisió dirigides al públic en general, per donar suport a l'activitat comercial dels seus agremiats.

La primera campanya de divulgació es centra en la competència deslleial.

2012
S'acorda amb el Col.legi de Gestors Administratius de Catalunya (COGAC), la incorporaciódels col.legiats com a socis col.laboradors. Aquest acord potencia la representativitat del Gremi, en la recerca d'una estratègia comú.

2013
La campanya que es posa en marxa aquest any convida al comprador de vehicles a confiar en la xarxa de serveis oficials.

2015
La campanya publicitària d'aquest any es centra a la prevenció d'accidents: "Circulant, molta cura, no als accidents" És un consell dels professionals del Gremi del Motor.

2016
El Gremi estrena nova newsletter digital: InfoGremi.

2017
Commemoració dels 60 anys del Gremi. Amb el lema Rodem Junts, presenta un any de RENOVACIÓ i CELEBRACIÓ amb diferents actes i accions per a celebrar aquest aniversari.

El mes d'octubre es posa en marxa la campanya de divulgació centrada en la mobilitat sostenible: "Des del sector de l'Automoció, també volem una ciutat més sostenible : )".

10/11/2017 Signatura del conveni de col·laboració AGIC-FERCA i FECAVEM (ExpoElèctric)

Barcelona, 10 de Novembre de 2017.- Signatura del conveni de col·laboració entre els col·lectius de instal·ladors AGIC-FERCA i els venedors de vehicles FECAVEM dirigit aimpulsar la implantació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

Avui la Federació d'Empreses Instal·ladores de Catalunya (AGIC-FERCA) i la Federació Catalana de Venedors de Vehicles a Motor (FECAVEM) han signat un acord en el marc de la Fira EXPOELÈCTRIC que s'inaugura demà dia 11 per tal d'augmentar la qualitat en la informació sobre el vehicle elèctric i facilitar la instal·lació de punts de recàrrega.

A partir de la signatura del conveni, els punts de venda de vehicles tindran a disposició dels seus clients, informació relacionada amb la instal·lació de punts de recàrrega elèctrics domèstics i en empresa.

S'establirà un procediment per a què els empreses associades a les associacions provincials que integren FECAVEM i els seus clients, rebin l'assessorament per part de les empreses instal·ladores associades als Gremis que formen part d'AGIC-FERCA amb experiència amb instal·lacions relacionades amb punts de recàrrega.

La signatura s'ha formalitzat el dia 10 de novembre, a la seu de l'Institut Català d'Energia (ICAEN) i ha comptat amb la presència de la seva Directora General, la Sra. Assumpta Farran i els presidents de les dues entitats signants Sr. Jaume Alcaide (AGIC-FERCA) i Sr. Jaume Roura.(FECAVEM).

02/11/2017 A Catalunya les matriculacions d'automòbils de turisme i 4 x 4 tanquen un mes d'octubre atípic amb una pujada de 4,52%.

Ndp 2017

Un anàlisi propi elaborat partint de les dades facilitades per Marketing System Iberia (MSI) i pel Gremi del Motor/FECAVEM, indiquen un augment moderat de les vendes tot i tractar-se d'un mes complicat en la conjuntura socio-econòmica del país.

Pel que fa referència a les dades de matriculacions d'automòbils de turisme i 4 x 4 aquest mes d'octubre ha tancat amb un total de 15.494 vehicles el que representa un 4,52% més del mateix mes del 2016 i un acumulat superior de gener-octubre 2017 del 6,88% amb un total de 157.222 matriculacions.

A tot el territori espanyol, el mes d'octubre ha tancat amb un total de 94.676 turismes matriculats fet que suposa una pujada del 13,7% enfront del mateix mes de l'any passat. Durant els nou primers mesos de l'any el mercat de turismes va aconseguir 1.027.818 matriculacions, fet que suposa un 7,3% més que en el període gener-octubre de 2016. Un cop més cal destacar que, en el conjunt de l'any, són les matriculacions per part dels particulars les que menys creixen, amb un 3,1% de pujada, mentre que les empreses i llogadors arriben a taxes superiors, amb un 14, 3% i un 8,9% d'increment, respectivament a tota Espanya.

Dades generals de matriculacions a Catalunya

El quadre inferior representa a grans trets les matriculacions per mercats a Catalunya.

El vehicle industrial i comercial és el que manté un comportament més positiu amb una pujada de gairebé un 12% i es posa de manifest que el sector de les dues rodes segueix patint un decreixement continuat de vendes.

El mercat de motocicletes a Catalunya

El mercat de motocicletes mostra un comportament negatiu: les vendes de motos no acaben d'enlairar-se presentant dades en vermell però els ciclomotors ofereixen unes xifres molt més positives acumulant gairebé un 20% d'augment de vendes en l'acumulat anual.

Miquel Donnay, president del Gremi del Motor, entén que tot i la situació política que estem vivint a Catalunya sobre tot aquest mes d'octubre, les matriculacions de turismes continuen sent positives, encara que a nivell inferior de la resta d'Espanya, 13,7% contra 4,5% de Catalunya.

La preocupació és augmentar les vendes a particulars, el canal que mes ha baixat el seu creixement. És imprescindible tenir estabilitat i aconseguir que les vendes augmentin ja que cal reduir la presència de cotxes amb molta antiguitat (la mitjana del parc és de 12 anys), pels actuals menys contaminants, i aquest canal de vendes és el que més ens ajudar a baixar l'antiguitat del parc.

Malgrat tot, el mercat continua amb il•lusió i s'espera arribar a la xifra d'1 milió d'unitats matriculades a final d'any.


   Página anterior 
  página  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Siguiente página