Dossier de Premsa
El Gremi respon


He llegit i accepto la Política de privacitat

12/12/2017 La 37a edició del Saló Ocasió ha tancat les seves portes amb 22.390 visitants, un 5% més que el 2016

El Saló Ocasió supera totes les expectatives i ven un total de 2.712 cotxes seminous

El Saló Ocasió de Fira de Barcelona, que s'ha celebrat de l'1 al 10 de desembre al recinte de Montjuïc, ha venut un total de 2.712 cotxes seminous i d'ocasió (VO), xifra rècord en la història del certamen. En aquest sentit, les operacions realitzades en el marc de la 37ena edició del saló han augmentat un 11% en relació a la passada edició de 2016.

En deu dies, el Saló Ocasió, que ha comptat amb el suport del Gremi del Motor i de FECAVEM, ha registrat la visita de més de 22.300 persones (un 5% més que el 2016), que s'han interessat, especialment, en cotxes amb una antiguitat màxima de cinc anys i amb un estalvi mitjà d'un 25% respecte a un model idèntic nou. En aquest sentit, els compradors s'han decidit, majoritàriament, per vehicles que complien amb l'actual normativa mediambiental i els preus dels quals oscil·laven entre els 12.000 i els 25.000 euros.

A més, els vehicles que s'han posat a la venda a la 37a edició del Saló Ocasió de Fira de Barcelona estaven totalment garantits i revisats per Applus+, la qual cosa assegura el seu perfecte estat per circular.

El president del Saló Ocasió i de la Federació Catalana de Venedors de Vehicles a Motor (FECAVEM), Jaume Roura, ha mostrat la seva "enorme satisfacció" per l'edició d'aquest any, "la millor de la història" i ha assegurat que "posa de relleu el bon moment que està travessant el sector, que està donant evidents senyals de recuperació".

A més de les vendes directes que s'han dut a terme durant el certamen, el Saló Ocasió ha estat el lloc en el qual s'han iniciat moltes operacions que es concretaran en els concessionaris en els pròxims dies, contribuint a l'augment del nombre de cotxes seminous que es vendran al desembre.

Un estudi del Gremi del Motor i la Federació Catalana de Venedors de Vehicles a Motor (FECAVEM) indica que aquest any es tancarà amb uns 297.200 cotxes venuts a Catalunya, xifra que suposa un creixement del 12,8% enfront dels 263.467 vehicles de 2016 . En el conjunt d'Espanya, les vendes creixeran un 10,9% arribant a les 1.820.000 unitats.

04/12/2017 L'automoció catalana, en un moment clau

NDP Hotel Vela

Les matriculacions de turismes nous en el darrer mes de novembre pugen a Catalunya un 7,2%.

Coincidint amb l'entrada en vigor de les restriccions de trànsit, avui comença el Saló Ocasió de Fira de Barcelona, una excel•lent oportunitat per renovar l'automòbil.

Anàlisi de l'evolució del mercat d'automoció.

Un anàlisi propi elaborat partint de les dades facilitades per Marketing System Iberia (MSI) i pel Gremi del Motor/FECAVEM, indiquen un augment de les vendes durant aquest mes de Novembre tot i les expectatives conjunturals.

Pel que fa referència a les dades de matriculacions d'automòbils de turisme i 4 x 4 aquest mes de Novembre ha tancat amb un total de 17.423 vehicles el que representa un 7,27% més del mateix mes del 2016 i un acumulat superior de gener-novembre 2017 del 6,93% amb un total de 174.467 matriculacions

A tot el territori espanyol, el mes de Novembre ha tancat amb un total de 104.170 turismes matriculats fet que suposa una pujada del 12,4% enfront del mateix mes de l'any passat. Durant els onze primers mesos de l'any el mercat de turismes va aconseguir 1.131.988 matriculacions, fet que suposa un 7,8% més que en el període gener-novembre de 2016. Un cop més cal destacar que, en el conjunt de l'any, són les matriculacions per part dels particulars les que menys creixen, amb un 4,1% de pujada tot i que aquest mes concretament ha estat molt notori l'increment del 13,4 %.a Espanya.

Dades generals de matriculacions a Catalunya

El quadre inferior representa a grans trets les matriculacions per mercats a Catalunya.

L'any passat per aquestes dades, el mercat de la motocicleta va presentar unes matriculacions molt altes per un canvi de normativa ambiental que va impulsar les vendes. La pujada d'altres tipus de vehicles com són els ciclomotors, els vehicles industrials o derivats, presenten signes positius.

Posicionament del Gremi del Motor en relació a les restriccions de trànsit

El Gremi del Motor s'adhereix a la nota de premsa emesa pel Consell de Gremis. Ambdues entitats estan presidides pel Sr. Miquel Donnay i comparteixen la demanda d'un ús racional d'aquestes restriccions perquè no afectin negativament els desplaçaments de les persones i les mercaderies que componen el teixit comercial i econòmic de la ciutat impulsant mesures correctores en lloc de criminalitzar la mobilitat privada necessària per a la gran majoria d' activitats econòmiques del comerç, els serveis i el turisme.

El Sr. Donnay demana major suport de l'Administració per als titulars dels vehicles afectats per les restriccions, que són el més antics. Afegeix que "si es desplacen en vehicle privat és per necessitat i no per comoditat, sobre tot tenint en compte que la xarxa de transport públic urbana existent és bastant completa. Moltes d'aquestes persones usen el seu vehicle perquè no els queda més remei i demana a l'Administració una reedició dels plans d'ajuda tipus MOVEA o PIVE.

Comença el Saló OCASIÓ a Fira de Barcelona del 1 al 10 de Desembre

Coincidint amb l'entrada en vigor de les restriccions, avui s'inicia el Saló Ocasió. El vehicle usat és una alternativa REAL per evitar les restriccions i resoldre als usuaris d'automòbils les seves necessitats de desplaçament diari. Els nostres agremiats estan en condicions d'analitzar els casos concrets, aconsellar la solució de mobilitat més adient en cada cas i cercar la manera de finançar l'adquisició del vehicle. Un any més hem col.laborat amb l'organització de l'event.

El Sr. Donnay valora imprescindible una aposta clara per la renovació del parc de vehicles en circulació. Pel seu impacte ambiental, per seguretat vial, per l'ocupació i l'impuls de l'activitat econòmica, el paper del nostre sector és clau.

El comprador i usuari de vehicle busca la millor oferta, coneixedor de l'enorme esforç que està fent al sector per modernitzar els vehicles, impulsant motoritzacions cada vegada més netes i eficients i que assisteixen al seu conductor-usuari del, per la seva comoditat i seguretat. Conclou afirmant que el vehicle és compatible amb el transport públic i que cal prendre mesures adients, per frenar l'envelliment del nostre parc mòbil.

23/11/2017 El Gremi del Motor celebra el seu 60è aniversari

· Un vídeo amb el lema, Rodem Junts, ha plasmat el repte de futur de l'entitat
   https://www.youtube.com/watch?v=q7wmOOHOzac

· Autolica (antic Automóviles Fernández), ha rebut el reconeixement per ser l'agremiat amb 60 anys dins del Gremi del Motor.

· L'acte ha tingut lloc a l´hotel Vela de Barcelona amb la participació de més de 200 persones.

Barcelona, 28 de novembre de 2017. Amb el lema Rodem Junts, el Gremi del Motor ha commemorat els seus 60 anys d'història a l´hotel Vela de Barcelona. La celebració ha comptat amb la participació de més de 200 persones.

L'acte ha estat conduït per Quim Masferrer, "El Foraster" que ha presentat en primer lloc a Judit Montoriol, economista de CaixabankFinanceResearch que ha fet la conferència titulada:"Perspectives 2017 i 2018: creixent en un món incert". Tot seguit, ha donat pas a la següent ponència, de caire motivacional: " Perseguint els teus somnis. De l'adversitat a la Titan Desert" del Professor Martín Vivancos, director de programes de màrqueting a Eada Business School. Vivancos ha presentat 7 històries de superació personal i ha comptat amb la protagonista d´una d´elles en persona.

Un cop finalitzades les conferències, s'ha donat pas al vídeo commemoratiu del 60è Aniversari del Gremi del Motor (https://www.youtube.com/watch?v=q7wmOOHOzac) la història de 3 agremiats que expliquen com van començar en el Gremi i com, els canvis i l´evolució del sector, han fet que l´entitat hagi d'actualitzar-se i adaptar-se als nous temps.

A continuació, el President del Gremi del Motor, Miquel Donnay, en el seu discurs institucional, ha destacat: "Volem commemorar i retre homenatge a la història del Gremi, però a la vegada volem que avui sigui un punt de partida per seguir treballant pel present, però encara més important, pel futur que ens arriba" I ha afegit: "Des del Gremi volem contribuir al desenvolupament de les empreses agremiades, actuant com a accelerador en el procés d'adaptació dels seus models de negoci, per fer front a aquest nou entorn".

El mateix President ha estat l'encarregat de fer entrega del reconeixement a l'agremiat que ha fet 60 anys amb el Gremi, Automóviles Fernández, actual Autolica, representat pel President de Quadis, Joan Manuel Soler, que ha recollit la distinció.

I per tancar aquesta primera part, s'ha comptat amb Muntsa Vilalta, Directora general de Comerç de la Generalitat de Catalunya, que ha destacat que la nova imatge i el lema del Gremi del Motor, Rodem Junts, "exemplifica perfectament el paper del Gremi i el seu futur".

Una celebració amb tots els implicats

Durant la segona part, després del còctel, el Gremi del Motor de Barcelona ha fet un petit homenatge a les empreses que amb el seu suport han fet possible la commemoració del seu 60è Aniversari. Per una banda empreses relacionades amb el sector, com Cetelem,Glasurit, CaixaBank, AtlánticaGarantía S.A, Cator, Sircat, Motul, coches.net-motos.net i Crowe Horwath; i d'altra banda, als diferents grups automobilístics que han col•laborat: Grup Lesseps, M Automoció, Maas Grup Automobilístic, Movento, Vallescar, Quadis i Rmotion. També s´ha destacat el suport rebut per part de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona.

I per tancar l'acte, Quim Masferrer ha convidat a tots els presents amb el President al capdavant, a brindarper aquest 60è Aniversari i degustar un pastís commemoratiu, creat especialment per l'ocasió pel reconegut pastisser CristianEscribà.

El Gremi del Motor, la veu del col•lectiu del sector

El Gremi del Motor, des de la seva creació l'any 1957, té com a propòsit acompanyar a les empreses que ofereixen solucions de mobilitat als seus clients (particulars, empreses i altres entitats), agrupant-les, per la defensa i promoció dels seus interessos allà on sigui necessari ( davant l'opinió pública, les Administracions o els seus proveïdors, entre d'altres).

El Gremi del Motor participa o s'integra amb entitats amb interessos afins per aconseguir els seus objectius. Així mateix, el Gremi contribueix al seu desenvolupament actuant com a accelerador en el procés d'adaptació dels seus models de negoci, per fer front a un entorn canviant.Les diferents empreses agremiades exerceixen activitats en el sector de la mobilitat relacionades amb la venda, postvenda i recanvis d'automòbils, vehicles industrials i comercials i de dues rodes - nous i usats-, com a concessionaris i serveis oficials i multimarca, i grups de concessionaris. El Gremi del Motor forma part del Consell de Gremis, la Unió Patronal i Metal•lúrgica, Foment del Treball Nacional i col•labora amb Faconauto.

http://www.gremidelmotor.org

https://www.facebook.com/gremidelmotor

https://twitter.com/GremidelMotor

https://www.instagram.com/gremidelmotor

           


     
  página  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Siguiente página